Franse Wijnen

Wijnen

Basis

Geavanceerd

Wijnlanden

Franse Wijnen

Franse wijnen zijn natuurlijk zeer bekend bij een groot aantal mensen. Dit komt onder andere door het feit dat de productiegebieden vlakbij liggen. Hierdoor zijn de prijzen van de wijnen vaak goed te betalen en komen we relatief veel in aanraking met deze wijnen. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal wel een goede Sauvignon Blanc of een Cabernet Sauvignon. Wat dat betreft denken veel mensen dat de Franse wijnen weinig geheimen voor ons hebben, maar gelukkig is er niets minder waar en valt er nog voldoende over te leren.

Franse wijnen: geschiedenis

De geschiedenis van de Franse wijnen is ontzettend oud. Zo brachten de Grieken de wijn al in het jaar 600 voor Christus naar Frankrijk, waarmee er een traditie geboren werd. De echte populariteit van de wijnen kwam natuurlijk pas veel later, maar het heeft er destijds wel voor weten te zorgen dat er alvast wat ervaring op kon worden gedaan. Sinds de 19e eeuw is de wijn in Frankrijk uit een dal geklommen en ontzettend populair geworden. De grote vernietiging door de druifluis heeft de Franse wijnen uiteindelijk dus een hoop goeds gedaan, aangezien de Fransen er alleen maar sterker door zijn geworden.

Franse wijnen: populariteit

De populariteit van de Franse wijnen valt op verschillende manieren te verklaren. Zo is het natuurlijk prettig dat er in Frankrijk gebruik wordt gemaakt van een groot aantal verschillende druiven. Op die manier is er voor een ieder wat wils te vinden in het wijnland Frankrijk. De wijnboeren in dit land hebben een groot aantal witte wijnen, maar vooral rode wijnen weten te ontdekken en creŽren, waardoor er een scala aan smaken beschikbaar is. Daarnaast zijn de Franse wijnen goed bekend bij de meeste mensen vanwege de korte afstand tot ons eigen land.

Franse wijnen: eigen druiven

In Frankrijk wordt er veel gebruik gemaakt van de eigen druiven. Om die reden is het land dan ook zo bekend geworden vanwege de wijn. De kosten van de Franse wijnen zijn ook om die reden vaak heel goed betaalbaar. De druiven groeien gewoon in Frankrijk en het is voor de wijnboeren dus niet nodig om deze uit andere gebieden van de wereld te importeren, om wijn te kunnen maken. Bovendien betekent dit dat het aan de hand van de Franse wijnen mogelijk is om een heerlijke Franse smaak op tafel te krijgen door te kiezen voor een van de bekende druivensoorten.

Franse wijnen: goede etiketten

Tenslotte kennen de Franse wijnen uitstekende etiketten. Dit heeft als grote voordeel dat u bij het kopen van een wijn uit Frankrijk precies weet waar deze vandaan komt en hoe oud deze bijvoorbeeld is. Op die manier valt er altijd na te gaan wanneer en op welke plaats te wijn gemaakt is, waardoor er bijvoorbeeld een soortgelijke wijn uitgezocht kan worden. Zo zorgen de goede etiketten ervoor dat de Franse wijnen een hoop informatie te bieden hebben. De echte kwaliteitswijnen uit Frankrijk zijn onder andere om die reden dan ook zo populair bij een grote groep liefhebbers van wijn.