Spaanse Wijnen

Wijnen

Basis

Geavanceerd

Wijnlanden

Spaanse Wijnen

Spaanse wijnen zijn met name de laatste jaren erg in trek in bijvoorbeeld ons land. Zo proberen steeds meer mensen een wijn uit dit land, waarbij ze vaak positief verrast zijn. Het mooie van de Spaanse wijnen is dat er veel gebruik gemaakt wordt van een aantal van de eigen druivenrassen. In combinatie met de goede etiketten die er worden aangemaakt is er vaak sprake van een echte kwaliteitswijn. Op die manier is het dan ook goed mogelijk om optimaal te genieten van de Spaanse wijnen.

Spaanse wijnen: geschiedenis

De Spaanse wijnen kennen een erg lange geschiedenis. Dit komt onder andere door het feit dat de Romeinen zich in Spanje al bezighielden met de productie van wijn. Dit deden ze ongeveer in 200 voor Christus, waarmee de eerste stapjes in de wereld van de wijn later werden gezet dan die van Frankrijk. De Spaanse wijnen werden internationaal gezien vooral succesvol in de 19e eeuw. De kwaliteitswijnen uit dit land worden zelfs pas sinds de jaren '80 geproduceerd. Onder andere de Europese Unie heeft bij weten te dragen aan de ontwikkeling van de kwaliteit van de Spaanse wijnen, aan de hand van de verschillende subsidies.

Spaanse wijnen: druivenrassen

De Spaanse wijnen zijn over het algemeen gemaakt van de druivenrassen die er in dit land te vinden zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de Tempranillo, die eigenlijk door het hele land te vinden is. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de Muvriedro en de Garnacha, al staan deze druivenrassen internationaal gezien beter bekend als de Mourv edre en de Granache. De Spanjaarden houden ervan om hier hun eigen naam aan te geven, zelfs als het geen inheemse druif is. Let hier dus goed op bij het kiezen van de Spaanse wijnen.

Spaanse wijnen: goede etiketten

In Spanje bestaat er een goed systeem voor de etiketten van de verschillende wijnen. Op die manier hebben de kwaliteitswijnen onder de Spaanse wijnen behoorlijk aan populariteit weten te winnen. Zo valt de kwaliteit van de wijn goed te beoordelen en is het dan ook mogelijk om de oorsprong ervan te achterhalen. Het mooie hiervan is dat er bijvoorbeeld kan worden gekeken naar de duur van de rijping, door goed te kijken naar het etiket. De informatie die er over de wijnen beschikbaar is zorgt ervoor dat deze ook in hogere kringen steeds vaker worden gedronken door de echte liefhebbers.

Spaanse wijnen: grote producent

Spanje is wat betreft de wijn een van de grotere producenten van de wereld. Door de Spaanse wijnen ook internationaal aan de man te brengen heeft het land er voor weten te zorgen dat er een behoorlijk grote vraag is ontstaan. Aan de hand daarvan heeft men weer meer investeringen kunnen doen en zijn de faciliteiten behoorlijk beter geworden. Spanje heeft zich op weten te werken tot een belangrijk wijnland binnen Europa, maar ook zeker binnen de wereld. De Spaanse wijnen winnen bovendien nog altijd aan populariteit onder verschillende lagen van de bevolking, ook in ons eigen land.